W odróżnieniu od poprzedniego festiwalu, na którym mogliśmy skosztować przysmaków m.in. kuchni węgierskiej, hiszpańskiej, niemieckiej czy estońskiej, teraz organizatorom przyświeca hasło "Dobre, bo polskie!" i postawili na smakołyki z trzech regionów naszego kraju - Wschodniej Polski, Śląska i Powiśla. Pokazy kuchni będą przeplatane muzycznymi występami zespołu wokalnego.
I tak już o godz. 12.10 będziemy mogli przyglądać się prezentacji kuchni charakterystycznej dla wschodniej części Polski, a zaraz potem wysłuchać Żuławskich Bursztynków, które tego dnia, będą występować po każdym z kulinarnych pokazów. O godz. 13 posmakujemy potraw śląskich, a godzinę później powiślańskich. Oczywiście przy akompaniamencie Żuławskich Bursztynków.
**Zobacz także:ZAUŁEK BENOWO: Tegorocznym hitem pikle z curry [ZDJĘCIA]**
Gratką będzie konkurs na najlepszy przetwór z buraczków i najlepszy dżem, który wystartuje zaraz po rozpoczęciu imprezy. A do kogo uśmiechnie się szczęście i kto podbije podniebienia jurorów, dowiemy się o godz. 15. W trakcie festiwalu nie zabraknie również konkursów dla najmłodszych oraz pokazów rękodzieła. Co więcej, każdy uczestnik imprezy może również liczyć na ciepłą potrawę, kawę, herbatę i słodkości.
Imprezę zakończy plenerowa zabawa, która potrwa od godz. 15.30 do 19. W razie, gdyby aura nie dopisała, festiwal zostanie przeniesiony do Zaułka Benowo.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?