Początek festiwalu o godz. 12. W trakcie imprezy odbędą się pokazy domowych przetworów owocowo-warzywnych oraz rękodzieła, a także atrakcyjne konkursy dla dzieci.
Ciekawostką będzie prezentacja technologa żywności Krzysztofa Jaworskiego, który pokaże, jak się robi ser oraz masło. Nie zabraknie również konkursów na najlepszy dżem truskawkowy i przetwór z pomidorów. Zgłoszenia do udziału w nich przyjmowane są do 26 sierpnia. Zgłaszać się można pod nr tel. (55) 277 16 27.
Sprawdź też: Eko-Inicjatywa zaprasza na warsztaty pomologiczne
Imprezę zakończy zabawa pod chmurką, która rozpocznie się o godz. 15 i potrwa do godz. 19.
Każdy, kto 30 sierpnia pojawi się w pobliżu Zaułka Benowo, może liczyć na darmowy poczęstunek - ciepłe potrawy, w tym tradycyjne powiślańskie, chleb ze smalcem i ogórkiem, ciasto, kawa oraz herbata.
Precz z Zielonym Ładem! - protest rolników w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?