Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Po tę zupę ze słynnego baru ustawiają się kolejki. Odtworzyłam przepis, jest obłędna!

Po tę zupę ze słynnego baru ustawiają się kolejki. Odtworzyłam przepis, jest obłędna!

Za nami Dzień Otwarty w Zespole Szkół Mechanizacji Rolnictwa w Piątku ZDJĘCIA

NOWE
Za nami Dzień Otwarty w Zespole Szkół Mechanizacji Rolnictwa w Piątku ZDJĘCIA

Polecamy

Koktajl suplementów dla mózgu. Te składniki pomagają nawet w schizofrenii

Koktajl suplementów dla mózgu. Te składniki pomagają nawet w schizofrenii

Dzień Ziemi! Galeria Plaza zaprasza na warsztaty i ciekawe wydarzenia

Dzień Ziemi! Galeria Plaza zaprasza na warsztaty i ciekawe wydarzenia

Daniel Beger wygrał proces w trybie wyborczym z kontrkandydatem Bartoszem Karczem

Daniel Beger wygrał proces w trybie wyborczym z kontrkandydatem Bartoszem Karczem