Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Porcję schabu czy innego typu mięsa należy oczyścić, zasypać...
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Suszone może być dobre

Porcję schabu czy innego typu mięsa należy oczyścić, zasypać cukrem i trzymać w lodówce 24 godziny. Następnego dnia opłukać, natrzeć solą i wstawić na kolejną dobę. Kolejnym krokiem jest doprawienie. Oczyszczony z solanki schab należy natrzeć majerankiem, pieprzem i czosnkiem, włożyć do pończochy lub siatki wędliniarskiej, dokładnie zawiązać i umieścić w przewiewnym miejscu na 2 tygodnie.

Zobacz również

Bobry zadomowiły się w Dolinie Kościeliskiej. Wybudowały tamy i żeremie

Bobry zadomowiły się w Dolinie Kościeliskiej. Wybudowały tamy i żeremie

Tak było w na pikniku w Inowrocławiu z okazji Dnia Ochrony Zabytków

Tak było w na pikniku w Inowrocławiu z okazji Dnia Ochrony Zabytków

Polecamy

Na jakie pieniądze może liczyć rodzic małego dziecka? Minister opowiadała w Gorzowie

Na jakie pieniądze może liczyć rodzic małego dziecka? Minister opowiadała w Gorzowie

Co oznaczają sny o zębach? Zobacz, czy to dobrze, że śnią ci się zęby

Co oznaczają sny o zębach? Zobacz, czy to dobrze, że śnią ci się zęby

Czterokrotnie okradła jeden z dyskontów

Czterokrotnie okradła jeden z dyskontów