MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Białe szparagi z powodu braku chlorofilu mają najbardziej...
fot. VIKTORIIA DROBOT/Getty Images

Najzdrowsze szparagi. Gotuj je tak, dzięki temu stracą najmniej swoich wartości. Niebywałe, jak cenne jest to warzywo!

Białe szparagi z powodu braku chlorofilu mają najbardziej delikatny smak, natomiast w fioletowych zielony zielony barwnik występuje wraz z tym o odcieniu wpadającym w granat – dlatego właśnie ciemne pędy mają najlepsze działanie antyoksydacyjne w organizmie.

Zobacz również

Wypadek z udziałem kilku samochodów w Krakowie. Na jezdnię poleciały... quady

Wypadek z udziałem kilku samochodów w Krakowie. Na jezdnię poleciały... quady

Sukces młodej medyczanki: Dżesika Gółkiewicz Miss Nastolatek

Sukces młodej medyczanki: Dżesika Gółkiewicz Miss Nastolatek

Polecamy

7 tirów spłonęło w Górkach koło Kwidzyna! Podpalenie?

7 tirów spłonęło w Górkach koło Kwidzyna! Podpalenie?

Urzeka kwiatową słodyczą i delikatnością. Odmładza, zwalcza infekcje i goi rany

Urzeka kwiatową słodyczą i delikatnością. Odmładza, zwalcza infekcje i goi rany

Czy to normalne, że język jest biały? Taki nalot na języku może wskazać na chorobę

Czy to normalne, że język jest biały? Taki nalot na języku może wskazać na chorobę