MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
15 z 26
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Buraczki zasmażane Agnieszki Grzegorczyk...
fot. pixabay.com

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Buraczki zasmażane Agnieszki Grzegorczyk

Składniki

1 kg buraków
masło
mąka
ocet
cukier
śmietana

Wykonanie
Buraki ugotować do miękkości, zetrzeć na tarce. Włożyć do garnka, dolać około pół szklanki wody, podgrzać. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Dodać do gotujących się buraków energicznie mieszając. Dodać 2-3 łyżki śmietany, doprawić do smaku octem, cukrem i solą.

Zobacz również

Czechy - Turcja NA ŻYWO. Dla kogo faza pucharowa? Gdzie oglądać?

Czechy - Turcja NA ŻYWO. Dla kogo faza pucharowa? Gdzie oglądać?

Już niebawem kolejna inscenizacja Bitwy Grunwaldzkiej (PROGRAM)

Już niebawem kolejna inscenizacja Bitwy Grunwaldzkiej (PROGRAM)

Polecamy

Awaria systemu w Ryanair! Opóźnione loty w całej Polsce

Awaria systemu w Ryanair! Opóźnione loty w całej Polsce

Co z podwyżkami dla nauczycieli od nowego roku? Kolejne spotkanie MEN i związków

Co z podwyżkami dla nauczycieli od nowego roku? Kolejne spotkanie MEN i związków

Zakończenie roku szkolnego. 4,8 mln uczniów odbiera świadectwa

Zakończenie roku szkolnego. 4,8 mln uczniów odbiera świadectwa