MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
13 z 26
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Placki ziemniaczane z dodatkiem selera Barbary Stachurskiej...
fot. archiwum

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Placki ziemniaczane z dodatkiem selera Barbary Stachurskiej

Składniki

ok. kg ziemniaków
cebula
mąka ziemniaczana (łyżka)
szczypta proszku do pieczenia
2 jajka
seler ze słoika
smalec
sól, pieprz

Wykonanie
Ziemniaki zetrzeć na tarce, cebule pokroić w kostkę, dodać do startych ziemniaków. Dodać łyżkę mąki ziemniaczanej i słoiczek selera. Dodać szczyptę proszku do pieczenia, 2 jajka, doprawić solą i pieprzem. Smażyć na mocno rozgrzanym smalcu, aż będą rumiane i chrupiące. Takie placki są lżejsze i trochę mniej kaloryczne niż placki klasyczne. Mają również ciekawy smak.

Zobacz również

Miasteczko kibica za rok też nad Wartą? "To był strzał w dziesiątkę"

Miasteczko kibica za rok też nad Wartą? "To był strzał w dziesiątkę"

Jan A.P. Kaczmarek in memoriam - w wykonaniu orkiestry Aukso i Motion Trio

Jan A.P. Kaczmarek in memoriam - w wykonaniu orkiestry Aukso i Motion Trio

Polecamy

Gdzie wyrzucić stary tusz do rzęs, a gdzie dezodorant? Rozwiewamy wątpliwości

O TYM SIĘ MÓWI
Gdzie wyrzucić stary tusz do rzęs, a gdzie dezodorant? Rozwiewamy wątpliwości

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę

Przez lata grał w „Jaka to melodia”. Co teraz robi Robert Osam?

Przez lata grał w „Jaka to melodia”. Co teraz robi Robert Osam?