Bezglutenowe placki kukurydziane
Pyszne, bezglutenowe placki kukurydziane możesz zrobić w zaledwie kilka minut. To połączenie słodkiej kukurydzy, ostrej cebuli oraz przyprawy chili. Placki te smakują doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Placki kukurydziane - drugie śniadanie do pracy
Wystarczy do lunchboxa, pojemnika na drugie śniadanie, włożyć kilka placków kukurydzianych, połówkę cytryny i pojemniczek z sosem curry. Dodatkowo warto zabrać także porcję warzyw lub owoców, np.:
- garść roszponki,
- kilka listków cykorii,
- kilka pomidorków koktajlowych
- czy jabłko.
Taki posiłek z pewnością nas pożywi.
Bezglutenowe placki kukurydziane - przepis

Placki kukurydziane są bezglutenowe. Nie ma w nich mąki pszennej, a dodajemy jedynie mąkę kukurydzianą. To bardzo ważne dla osób uczulonych na gluten lub będących na bezglutenowej diecie.