Czego nie wiecie o Magdzie Gessler?
Urodziła się w ciekawej rodzinie: ojciec pochodził z Wileńszczyzny (babcia była Włoszką), mama miała korzenie rosyjskie.
Jej ojcem chrzestnym był pisarz i reportażysta – Ryszard Kapuściński.
Mała Madzia, choć urodziła się w Polsce, w Komorowie, to dzieciństwo spędziła w Sofii w Bułgarii oraz na Kubie (ojciec Magdy był korespondentem Polskiej Agencji Prasowej).
Młodość magdy to Madryt w Hiszpanii – studiowała tam na Akademii Sztuk Pięknych.
Jej pierwszym mężem był Volkhart Müller, korespondent tygodnika „Der Spiegel” w Madrycie. Później wyszła za Piotra Gesslera, członka rodziny warszawskich restauratorów (jej pierwszą restauracja była „U Fukiera” w Warszawie).
Teraz jest związana z Waldemarem Kozerawskim.
Od ośmiu lat prowadzi w TVN program „Kuchenne rewolucje”, który przyniósł jej olbrzymią popularność a w Food Network „Sexy kuchnia Magdy Gessler”.
Wydała kilka książek z przepisami kulinarnymi.
Jest także jurorką w programie Master Chef.
Stellan Skarsgård o filmie Diuna: Część 2
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?