Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

"Kuchenne rewolucje" w Kwidzynie! Za tydzień emisja odcinka z restauracji "Szafran" [ZWIASTUN ODCINKA]

Redakcja
Latające patelnie, łzy, emocje i bezkompromisowa jak zawsze Magda Gessler. W czwartek, 22 listopada o godz. 21.30, wyemitowany zostanie odcinek "Kuchennych rewolucji", który w wakacje realizowany był w kwidzyńskiej restauracji Szafran. Po metamorfozie lokal zmienił nazwę na Soczyste Pieczyste Bistro.

Zobaczcie zwiastun "kwidzyńskiego" odcinka "Kuchennych rewolucji"!

Aktualizacja, czwartek
Okazuje się, że odcinek z Kwidzyna, którego emisję stacja zapowiadała na dziś (15 listopada), pokazany zostanie dopiero za tydzień, 22 listopada. W środę wieczorem na antenie TVN prezentowany był już zwiastun odcinka z Trzebini. Dlaczego? Mimo wielu pytań telewidzów zadawanych za pośrednictwem facebookowego fanpage'a "Kuchennych rewolucji", stacja nie wyjaśniła, skąd ta zmiana...

Magda Gessler w tym roku odwiedziła kwidzyńską restaurację "Szafran", aby pomóc właścicielce Alinie w ratowaniu tego miejsca. Kobieta nie miała wcześniej doświadczenia w branży gastronomicznej, a lokal kupiła gdy nadarzyła się taka okazja. Ze względu na brak pracowników, sama przejęła stary w kuchni.

Co zastała Magda Gessler? Jakie problemy pojawiły się w "Szafranie" i jak teraz wygląda restauracja, jej wystrój i menu? O tym wszystkim przekonacie się w czwartek, 22 listopada o godz. 21.30 na antenie TVN.

Opis odcinka z restauracji "Soczyste Pieczyste Bistro" z Kwidzyna

Alina początkowo pracowała jako kelnerka i barmanka w dyskotece w Kwidzynie. Kiedy pojawiła się możliwość przejęcia niewielkiej restauracji w pobliżu, nie przegapiła okazji. Kobieta przejęła lokal na terenie dawnych koszar wojskowych w Kwidzynie, który wyremontowała z pomocą najbliższej rodziny. Swoje pierwsze bistro nazwała własnym nazwiskiem, czyli „Szafran”, a ogromna fototapeta ze zdjęciem szafranu, czyli „najdroższej przyprawy świata” ozdobiła jedną ze ścian odnowionego z takim trudem lokalu.
W menu produkt niestety już się nie pojawił, chociaż karta dań to mieszanina bardzo różnych dań. I tak Alina została restauratorką, chociaż trzeba przyznać, że to określenie nieco na wyrost. Kobieta nie miała żadnego doświadczenia w gastronomii i w dodatku nie umiała gotować. Z powodu braku kucharzy, to ona przygotowywała w kuchni wszystkie potrawy.
Szybko się okazało, że Alina jednak nie jest samorodnym talentem kulinarnym i gości w „Szafranie” w zastraszającym tempie zaczęło ubywać. Kiedy wreszcie udało się jej skompletować personel, a klienci zaczęli nieśmiało przekonywać się do jej bistra, Alina odkryła kolejne swoje błędy. Ceny dań były często niższe niż koszty użytych produktów.
W dodatku kobieta w obawie przed utratą pracowników często ich wyręcza i rozpieszcza. Wszyscy zatrudnieni w bistro mają nie limitowane napoje oraz posiłki z karty za darmo. W efekcie właścicielka nic nie zarabia, czasami wychodzi „na zero”, ale zazwyczaj dokłada do interesu. Wie, że długo tak nie wytrzyma. Narasta w niej złość, bo naprawdę ciężko pracuje nie mając własnego życia. Dodatkowo Alina nadal jest na utrzymaniu rodziców. Nie wyobraża sobie jednak, że mogłaby zamknąć swoją restaurację. Czy Magda Gessler ją przed tym uchroni?

Wcześniej pisaliśmy
W trakcie swojej wizyty w Kwidzynie, Magda Gessler zagląda do restauracji Szafran, która po jej odwiedzinach, zmieniła nazwę na Soczyste Pieczyste Bistro. W zapowiedzi odcinka na player.pl czytamy: "Alina początkowo pracowała jako kelnerka i barmanka w dyskotece w Kwidzynie. Kiedy pojawiła się możliwość przejęcia niewielkiej restauracji w pobliżu, nie przegapiła okazji. Kobieta przejęła lokal na terenie dawnych koszar wojskowych w Kwidzynie, który wyremontowała z pomocą najbliższej rodziny. (...) I tak Alina została restauratorką, chociaż trzeba przyznać, że to określenie nieco na wyrost. Kobieta nie miała żadnego doświadczenia w gastronomii i w dodatku nie umiała gotować. Z powodu braku kucharzy, to ona przygotowywała w kuchni wszystkie potrawy. Szybko się okazało, że Alina jednak nie jest samorodnym talentem kulinarnym i gości w „Szafranie” w zastraszającym tempie zaczęło ubywać...".

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na kwidzyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto